Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Atakay: Savaş Ortadoğu'nun Kaderi Olmamalıdır

Atakay: Savaş Ortadoğu

CHP Bandırma İlçe Başkanı Atilla Atakay ilçe örgütünde gazetecilere yaptığı açıklamada, mübarek Ramazanın idrak edildiği şu günlerde...

CHP Bandırma İlçe Başkanı Atilla Atakay ilçe örgütünde gazetecilere yaptığı açıklamada, mübarek Ramazanın idrak edildiği şu günlerde Filistin topraklarında Müslümanların üzerine İsrail'in bomba yağdırdığını ve İsrail'in ölüm kusarak insanlığı katlettiğini söyledi.
Atakay Çocuklar, anneler, babalar, gençler kısaca insanlık katlediliyor. Uluslararası aktivistler, başta ABD olmak üzere ölüme seyirci kalıyor. Diğer bir deyimle ölüme destek veriyor. Sığınacakları bir yeri olmayan, ellerinde sapanlarla ölüme direnen Filistin halkına başta tıbbı olmak üzere her türlü yardımın yapılması bizim ülke olarak insanlık görevimizdir. İç siyasi polemiklere girmeden ölümler üzerinden siyaset yapmadan, Filistin'deki kardeşlerimize yardım etmek zorundayız. İsrail Ortadoğu'da kan kusuyor. Ağır silahlarını Müslüman kardeşlerimiz üzerine çoluk çocuk demeden çevirmiş ve ölüm kusmaktadır. Ölüm, kan ve gözyaşı Ortadoğu halklarının kaderi olmamalıdır” dedi.
Ulus olarak bu ölümlere sesiz kalınmaması gerektiğinin altını çizen Atakay Bu ülkelere tıbbı anlamda yardımda bulunmalıyız. İç savaşlarda taraf olmak yerine kan ve gözyaşının bu coğrafyada son bulması için arabulucu olmamız gerekmektedir. Unutmamalıyız ki kardeş kavgasında taraf olan gün gelir o kanda kendisi de boğulur. Biz taraf değil çözüm olmak zorundayız.” şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı